Zelda

Zelda är en Winga 860 Race Cruiser. Vi köpte henne i september 1997. Då var hon vit och svart. På våren 1998 målade vi om henne så nu är hon vit med blå rand. Hon hette Pica-Pica men vi döpte raskt om henne till Zelda. Nu har vi renoverat och fixat till en hel massa :Hon var ju inte i så bra skick när vi fick hem henne en mörk och blåsig kväll i oktober 1997

Numera har vi rullfock, sötvattenskylning, frys och ny kylbox. Nya dynor och nya gardiner. Ny toalett Spisen med ugn är också ny.

Hon är byggd 1984 och har nummer 29. Vi hade ingen vana med segelbåt och har väl  tyvärr inte kunnat segla så mycket som vi velat. Pga. vår yngste sons rädsla för att det ska luta för mycket. Vi gick väl ut lite för hårt i början. Men nu får han sköta rullfocken och kan då bestämma själv hur mycket segel han vill ha ute. Det går bättre och bättre så i sommar hoppas vi att seglingen ska fungera bättre. Vi har nu utökat vår flotta med ytterligare en segelflytetyg, Link vår segeljolle. En Jolly 230S hösten 2000 köpte vi en liten motor till Link så nu kan man ro segla eller använda motorn allt efter tycke och smak.

I år har Zelda fått nytt fint sittbrunnskapell och sprayhood. Det var först lite problem hur vi skulle få dem tillverkade men dom som gjorde dom original hade fortfarande mallar kvar.

Vår båt Zelda och jollen Link

 

Zelda bilder